Ingrediënten Oosterse Champignonsoep
100 gram | kastanjechampignons |
0,5/td> | spaanse peper |
1 blik | kokoscream (of kokosmelk) |
1 stengel | sereh |
3 blaadjes | citroenblad (kafir) |
0,2 | courgette |
1 | wortel |
0,5 | prei |
2-2,5 liter | champignons- en/of groentebouillon |
2 takjes | verse koriander |
1 cm | gember (vers) |
1 | ui |
1 theelepel | curcuma |
2 theelepel | koriander (gemalen) |
2 theelepels | komijn (gemalen) |
1 scheut | sojasaus |
Fruit de gesneden ui, gember, wortel, spaanse peper (evt. zonder pitjes) en courgette. Voeg komijn gemalen, curcuma gemalen, koreander gemalen, bouillon, sereh, kafir, sojasaus en kokosmelk toe. Laat minimaal 10 minuten pruttelen. Verwijder de sereh. Pureer de soep. Snijd de champignons, prei en de koriander fijn. Voeg die toe aan de soep. Verwarm de soep tot de champignons gaar zijn. Voeg evt. kort voor het opdienen nog wat verse prei toe, dan krijgt de soep wat meer bite…