Diner, Glutenvrij, Indiaas, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Oosterse Ratatouille uit de slowcooker

Wat houd jij liever verborgen voor de buitenwereld?

Ingrediënten Oosterse Ratatouille (2-3 personen)
2 grote tomaten
0,5 zoete aardappel
2 rode uien
2 teentjes knoflook
150 gram haricots verts en/of okra’s
0,25 winterwortel
1 groene pepers (verwijder zaden als je een mild gerecht wil)
5 kastanjechampignons of shiitakes
1,5 rode paprika
2 cm gember (vers)
3 takjes koriander (vers)
4 eetlepels yoghurt (optioneel)
3 eetlepels pompoenpitten
7 kerrieblaadjes
1 theelepel mosterdzaad
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel venkelzaad
5 kardemomzaden
zout of bouillonpoeder
peper
1 eetlepel tomatenpuree
Bereiding
Ontvel de tomaten. Snijd de paprika, tomaten, zoete aardappel, ui, knoflook, wortel, getopte okra’s/ haricot verts, champignons, gember en pepers in stukjes (mag best wat grover zijn). Doe die in de slowcooker met kerriebladeren, venkelzaad, mosterdzaad, komijnzaad, kardemomzaden, tomatenpuree en een scheut water. Voeg naar smaak peper, zout en/of bouillonpoeder toe. Gaar dit gedurende 3-4 uur (mocht je het in een gewone pan laten sudderen dan is 30 – 45 minut4en voldoende).
Rooster de pompoenpitten. Gebruik deze samen met de fijn gehakte koriander en yoghurt als garnering. Dien op met rijst.