Ingrediënten Oosterse Ratatouille (2-3 personen)
2 grote | tomaten |
0,5 | zoete aardappel |
2 | rode uien |
2 teentjes | knoflook |
150 gram | haricots verts en/of okra’s |
0,25 | winterwortel |
1 | groene pepers (verwijder zaden als je een mild gerecht wil) |
5 | kastanjechampignons of shiitakes |
1,5 | rode paprika |
2 cm | gember (vers) |
3 takjes | koriander (vers) |
4 eetlepels | yoghurt (optioneel) |
3 eetlepels | pompoenpitten |
7 | kerrieblaadjes |
1 theelepel | mosterdzaad |
1 theelepel | komijnzaad |
1 theelepel | venkelzaad |
5 | kardemomzaden |
zout of bouillonpoeder | |
peper | |
1 eetlepel | tomatenpuree |
Ontvel de tomaten. Snijd de paprika, tomaten, zoete aardappel, ui, knoflook, wortel, getopte okra’s/ haricot verts, champignons, gember en pepers in stukjes (mag best wat grover zijn). Doe die in de slowcooker met kerriebladeren, venkelzaad, mosterdzaad, komijnzaad, kardemomzaden, tomatenpuree en een scheut water. Voeg naar smaak peper, zout en/of bouillonpoeder toe. Gaar dit gedurende 3-4 uur (mocht je het in een gewone pan laten sudderen dan is 30 – 45 minut4en voldoende).
Rooster de pompoenpitten. Gebruik deze samen met de fijn gehakte koriander en yoghurt als garnering. Dien op met rijst.