Diner, Koemelkvrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch

Zuurkool-Bulgurschotel

Wat is voor jou “winters genieten”?

Ingrediënten Zuurkool-Bulgurschotel (2 personen)
200 gram zuurkool (bij voorkeur vers van het vat)
50 gram speltbulgur
1 rode ui
10 cherrytomaten
0,25 puntpaprika
1 theelepel sambal of cayennepeper
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel karwijzaad gehakt
1 scheut sojasaus of tamari
1 scheut balsamicoazijn
1 eetlepel tomatenpuree
5 paranoten
1,5 eetlepel zeesla, zeekraal of nori
peper
olijfolie
50 gram feta (optioneel)
Bereiding
Kook de bulgur conform het voorschrift op de verpakking. Fruit de ui, cherrytomaten en puntpaprikain olie. Voeg tomatenpuree, sojasaus, balsamicoazijn, sambal of cayennepeper, karwijzaad, paprikapoeder en zuurkool toe en verwarm. Hak de paranoten in grove stukken en roer die samen met de bulgur, zeekraal en evt. feta door de zuurkool. Laat het geheel nog even doorwarmen.