Ingrediënten Zuurkool-Bulgurschotel (2 personen)
200 gram | zuurkool (bij voorkeur vers van het vat) |
50 gram | speltbulgur |
1 | rode ui |
10 | cherrytomaten |
0,25 | puntpaprika |
1 theelepel | sambal of cayennepeper |
2 theelepels | paprikapoeder |
1 theelepel | karwijzaad gehakt |
1 scheut | sojasaus of tamari |
1 scheut | balsamicoazijn |
1 eetlepel | tomatenpuree |
5 | paranoten |
1,5 eetlepel | zeesla, zeekraal of nori |
peper | olijfolie |
50 gram | feta (optioneel) |
Kook de bulgur conform het voorschrift op de verpakking. Fruit de ui, cherrytomaten en puntpaprikain olie. Voeg tomatenpuree, sojasaus, balsamicoazijn, sambal of cayennepeper, karwijzaad, paprikapoeder en zuurkool toe en verwarm. Hak de paranoten in grove stukken en roer die samen met de bulgur, zeekraal en evt. feta door de zuurkool. Laat het geheel nog even doorwarmen.