Diner, Glutenvrij, Indonesisch, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij

Pittige Makreel uit de oven


Waarvoor zou jij wel een visje willen uitgooien?


Ingrediënten Pittige Makreel uit de oven (2 personen)
2 makrelen (gefileerd)
1 rode ui
2 teentje knoflook
1 rode peper
1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijn gemalen
1 cm gember (geraspt)
1 salamblad
1 citroenblad
1 scheut sojasaus
1 eetlepel tomatenpuree
plantaardige olie
Bereiding
Fruit de ui, gember, knoflook en spaanse peper in olie. Voeg kurkuma, komijn gemalen, tomatenpuree, sojasaus, salamblad, citroenblad en een scheutje water toe. Leg de makrelen op een stuk aluminiumfolie. Besmeer deze aan beide zijden met het kruidenmengsel, vouw het pakketje dicht en plaats in de oven voor 25-30 minuten bij 180 – 200 graden.