Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Bloemkooltortilla

Wat brengt jou in vervulling?

Vandaag een recept van bloemkooltortilla. Deze vervangen de wraps gemaakt van tarwe of maismeel. De tortilla’s kun je bijvoorbeeld beleggen met sla (veld of ijsberg), tomaat, paprika, avocado (guacamole – zie recept elders deze site), (vegetarisch) gehakt, mais, kidneybonen en kaas.

Ingrediënten bloemkooltortilla (2-4 stuks)
0,5 bloemkool
1 ei
peper
zout
1 theelepel sambal
1 theelepel paprikapoeder
plantaardige olie
Bereiding
Maal de bloemkool in een keukenmachine tot rijstkorrelgrootte. De bloemkool moet dan verwarmd worden, zodat het vocht eruit kan. Dit kan de door de bloemkool in de magnetron te verwarmen gedurende 4-5 minuten op vol vermogen of de bloemkool in een metalen zeef of vergiet te doen en boven een pan kokend water te stomen tot deze zacht is. Doe dan de bloemkool in een theedoek en knijp al het vocht eruit (pas op, de bloemkool is warm) Meng de bloemkool met ei, paprikapoeder, sambal, peper en zout. Vorm er dan een platte wraps van. Bak deze in de pan in een scheutje olie aan te kanten bruin of in de oven op bakpapier gedurende ca. 15 minuten op 180-200 graden.