Pastinaak heeft lange tijd tot de vergeten groenten behoord. Inmiddels lijkt dit verleden tijd en is pastinaak weer overal verkrijgbaar en heeft het zijn plek opnieuw veroverd in het groentenschap.
Ingrediënten Pittige Pastinaak Bieten Wortelsoep
1 | pastinaak |
1 | winterwortel |
1 | rode biet |
1 | (lente)ui |
1,5-2 liter | groentebouillon |
1 eetlepel | tomatenpuree |
2 theelepels | sambal |
0,5 pakje | kokoscream |
1 | citroenblad |
0,5 eetlepel | kerriepoeder | 0,5 eetlepel | ras el hanout |
Doe de gesneden ui, pastinaak, wortel en rode biet in de groentenbouillon. Kook deze tot de groenten gaar zijn. Voeg kerriepoeder, citroenblad, tomatenpuree, sambal, kokoscream en ras-el-hanout toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep.