Wie zou jij graag een koekje van eigen deeg willen geven?
Deze quinoa-havermout-notenreep is bedoeld als tussendoortje. Je kunt in een keer een grotere plak bakken en die in repen snijden. Ook handig en lekker om mee te nemen voor onderweg. De reep is wel wat broos, dus zorg dan voor een wat hardere omdoos waar je de reep in mee kunt nemen.
Ingrediënten
60 gram | quinoavlokken |
90 gram | havermoutvlokken |
2 eetlepels | kokosolie |
80 gram | honing |
20 gram | sesamzaad |
30 gram | hazelnoot |
30 gram | amandelen |
30 gram | gedroogde abrikozen |
30 gram | ontpitte dadels |
20 gram | rozijnen |
0,5 theelepel | gemberpoeder |
0,5 theelepel | kardemompoeder |
1 theelepel | kaneel |
3 eetlepels | water |
Bereiding
Maal in een keukenmachine quinoavlokken, havermoutvlokken, sesamzaad, hazelnoot, amandelen, abrikozen, dadels, rozijnen, gemberpoeder, kardamompoeder en kaneel. Voeg een paar lepels water toe. Doe de kokosolie en honing in een pannetje en maak deze op een zacht vuurtje vloeibaar. Roer die door het vruchten- en zadenmengsel. Leg in een rechthoekig ovenschaaltje een stuk bakpapier en schep het mengsel daar boven op. Zorg dat er een egale koek ontstaat. Bak deze gedurende 25-30 minuten bruin in de oven op 180-200 graden. Laat de koek goed afkoelen voor je ze in repen snijdt.