Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Psychologische symboliek

Pulled Chicken

pulled chicken

Ben je een kip-mens dan vind je het fijn om een graantje mee te pikken. Enerzijds houd je van samen en gezelligheid, maar wil ook graag opkomen voor je eigen individualiteit en de eigen essentie. Het vinden van een juist ontspannen dag- en nachtritme dat bij je past is belangrijk voor je. En het is niet erg als dat wat afwijkt van wat gangbaar is. Het gaat vooral over vleugels uitslaan, ervaren en genieten van het leven, waarbij soms ook aanwezige problemen even terzijde geschoven worden.

Pulled chicken is een gerecht wat je makkelijk in grotere hoeveelheden kunt maken in de slowcooker of een braadpan. Het is lekker bij rijst, op een broodje of in een salade. Je kunt het goed invriezen in kleinere porties en gebruiken wanneer je het nodig heb.

Ingrediënten (4 personen)

 800 gram  kipdijvlees
 2  uien
 2 teentjes  knoflook
 1 cm  gember
 2  citroenblaadjes
 2  laurierblaadjes
 1  steranijs
 1 stukje  kaneel
 5  kruidnagels
 1 tl  5 spicemix
 0,5 tl  nootmuskaat
 1 tl  djinten (komijn gemalen)
 1 tl  ketoembar (koriander gemalen)
 0,5 tl  speculaaskruiden
 75 ml  ketjap manis
 75 ml  water
 1 tl  sambal oelek
 1 tl  groentebouillonpoeder

Bereiding
Snijd de knoflook, gember en uien in stukjes. Leg het kipdijvlees in de slowcooker (of braadpan). Daarboven op de uien, gember en de knoflook. Kruid met 5 spicemix, nootmuskaat, djinten, ketoembar, speculaaskruiden. Voeg ketjap manis, water, sambal oelek, groentebouillonpoeder citroenblad, laurierblad, kaneel en kruidnagels toe. Laat de kip garen gedurende vier uur totdat deze uit elkaar valt.