Quinoa is het zaad van een Zuid-Amerikaanse plant. De samenstelling ziet er als volgt uit :15% eiwit, 6% vet, 60% zetmeel (koolhydraat), 4% as, 3% vezel en 12% water. Het is rijk aan vitamines, ijzer en vezels. Daarnaast heeft het een lage glycemische index. En het is ook nog eens glutenvrij. Vandaag een recept van quinoapap. Een voedzaam ontbijt met een verrassende smaak.
Ingrediënten (1 persoon)
300 ml | amandelmelk |
25 gram | quinoavlokken |
25 gram | havermoutvlokken (glutenvrij) |
4 | abrikozen (gedroogd) |
1 eetlepel | rozijnen |
0,5 | appel |
1 snufje | gemberpoeder |
1 snufje | kardemompoeder |
1 theelepel | honing (optioneel) |
Bereiding
Schil de appel. Snijd de appel en abrikozen in stukjes. Doe in een pannetje de abrikoos, appel, quinoavlokken, havermoutvlokken, amandelmelk, rozijnen, gemberpoeder en, kardamompoeder. Breng al roerend aan de kook en laat nog doorkoken tot de vlokken zacht zijn en de pap wat dikker is geworden. Eventueel voor opdienen nog een schepje honing toevoegen.