Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Sauzen, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij

Kipkerriesalade

kipkerriesalade

Kerriepoeder is geen enkelvoudig kruid, maar een mix van kruiden met curcumapoeder als basis. Daarom zijn er vele soorten kerriepoeder verkrijgbaar. Zowel in pittige als in milde varianten. Curcuma is een zeer gezond kruid. Goed voor de darmen en werkt ontstekingsremmend.

En dan onderstaand en recept van suiker- en tarwevrije kipkerriesalade.

Ingrediënten

 250 gram  kipfilet
 1  mandarijn
 1 stengel  bleekselderij
 5  walnoten (optioneel)
 3 eetlepels  (zelfgemaakte) mayonaise (suikervrij)
 1  bosui
 peper
 zout
 0,75 liter  kippebouillon
 1 snufje  gemberpoeder
 1 takje  peterselieblad
 1 eetlepel  (kokos)yoghurt
 1 theelepel  kerriepoeder

Bereiding
Breng de kippenbouillon aan de kook en doe de kip erin. Kook die in ca. 10 minuten gaar. Haal de kip eruit en trek het vlees uit elkaar als bij pulled chicken. Maak een sausje met mayonaise, kerriepoeder, peper, gemberpoeder, peper en zout. Snijd de bleekselderij en de gepelde mandarijn in stukjes, knip de peterselie en hak eventueel de walnoten in stukjes. Voeg dit alles toe aan de kip en roer goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *