Currypasta’s zijn heerlijke smaakmakers, die veel gebruikt worden in de oosterse keuken. Zo ben ik echt fan van Pataks currypasta of een lekkere groene of rode currypasta die je tegenwoordig bij de meeste supermarkten wel kan krijgen. Nu ik op de gezonde toer ben en probeer minder zout te eten, leek het me leuk om ook de currypasta’s zelf te maken. Dit bleek helemaal niet zo moeilijk en er zijn vele variaties mogelijk. Onderstaand een voorbeeldrecept. In de koelkast bleek deze pasta twee weken houdbaar. Pas op met de dosering van de deze pasta. Hij kan best heet zijn. Lekker zweten dus!
Ingrediënten
1 | ui |
1 centimeter | verse gember |
2 teentjes | knoflook |
1 | rode spaanse peper |
2 | rawit peper (kleine, hete rode peper verkrijgbaar bij Toko) |
1,5 eetlepel | tomatenpuree |
1 theelepel | masalakerry |
1 theelepel | coreander gemalen |
0,5 theelepel | komijn gemalen |
1 | citroenblaadje / djeroek peroet (verkrijgbaar bij de toko) |
zout | |
1 scheut | zonnebloem- of kokosolie |
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in de blender en maal tot een gladde pasta. Doe de pasta die niet direct gebruikt wordt in een schone, gesteriliseerd pot en bewaar in de koelkast.