Broodbeleg, Glutenvrij, Koemelkvrij, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Humus van rode biet

rodebiethumus

Jaarlijks zaai ik wel rode bieten in mijn moestuin en eigenlijk doen die het doorgaans erg goed. Dus er verdwijnen altijd wel een aantal porties de vriezer in. Op de een of andere manier kom ik er echter heel vaak niet toe om ze in de wintermaanden op te eten, mede omdat ik niet altijd inspiratie heb om er iets naar mijn zin van te maken. Nu ik deze heerlijke rode biet humus ontdekt heb, denk ik dat er volgend jaar meer bietenzaden de grond in moeten. Hij is echt heerlijk, fris en voedzaam. In de koelkast is de humus 2-3 dagen houdbaar.

Ingrediënten

400 gram kikkererwten uit blik
1 bosui
2 eetlepels pijnboompitten
1 scheut olijfolie
100 gram rode bieten
1 snufje paprikapoeder
 1 snufje cayennepeper
 2 blaadjes basilicum
(zee)zout
peper

Bereidingswijze
Breng alle ingrediënten over in een blender of keukenmachine. Pureer tot er een gladde massa ontstaat.