Ingrediënten shakshuka
1 | rode paprika |
1 | ui |
2 teentjes | knoflook |
2 handjes | spinazie |
1 | tomaat |
1 blikje | gepelde tomaten |
4 | eieren |
0,5 theelepel | cayennepeper |
1 theelepel | komijn gemalen |
2 theelepels | paprikapoeder |
100 gram | feta |
10 | olijven |
5 | champignons |
zout | |
peper | |
olijfolie |
Fruit in olie de fijngesneden ui en de knoflook. Voeg gesneden paprika, tomaat, olijven, champignons en gepelde tomaten toe. Kruid met cayennepeper, paprikapoeder, komijn, peper en zout. Laat 10 minuten stoven. Verkruimel de feta en roer die samen met de fijn gesneden spinazie door de saus. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breek één voor één de eieren boven de saus, zodat zij als het ware op de saus komen te liggen. Plaats de pan voor ca. 10-20 minuten in de oven bij 180 graden, tot de eieren gaar zijn. Dien op met brood of couscous.