Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Reflectievraag, Soep, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Snijbiet Knolselderijsoep

Wat bleek voor jou een succesnummer dat je bij toeval ontdekte?

Ik heb dit jaar veel snijbiet in de tuin. Naast dat het een heerlijke groente is om te koken of te roerbakken, wilde ik wel eens wat anders. Zo ontstond in productontwikkeling bij toeval dit lekkere recept van een “anders dan anders smakende soep met een licht pitje”.

Ingrediënten Snijbiet Knolselderijsoep
1/3 knolselderij
100 gram snijbiet
3 takjes peterselie
4 schijfjes zoete aardappel
1 rode ui
2 liter groentebouillon
0,25 spaanse peper
paprikapoeder
peper
plantaardige olie
vermicelli van mungbonen
Bereiding
Fruit de fijngesneden ui, knolselderij, Spaanse peper en zoete aardappel in olie. Voeg groentebouillon, peterselie en snijbiet toe. Laat ca. 15 minuten sudderen. Pureer met de staafmixer. Breng op smaak met vermicelli, paprikapoeder en peper.