Ik heb dit jaar veel snijbiet in de tuin. Naast dat het een heerlijke groente is om te koken of te roerbakken, wilde ik wel eens wat anders. Zo ontstond in productontwikkeling bij toeval dit lekkere recept van een “anders dan anders smakende soep met een licht pitje”.
Ingrediënten Snijbiet Knolselderijsoep
1/3 | knolselderij |
100 gram | snijbiet |
3 takjes | peterselie |
4 schijfjes | zoete aardappel |
1 | rode ui |
2 liter | groentebouillon |
0,25 | spaanse peper |
paprikapoeder | |
peper | |
plantaardige olie | |
vermicelli van mungbonen | |
Fruit de fijngesneden ui, knolselderij, Spaanse peper en zoete aardappel in olie. Voeg groentebouillon, peterselie en snijbiet toe. Laat ca. 15 minuten sudderen. Pureer met de staafmixer. Breng op smaak met vermicelli, paprikapoeder en peper.