Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Soep, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Soep van springbalsemien

Voor wie spring jij in de bres?

Op meerdere plekken in het bos kwam ik de afgelopen dagen springbalsemien tegen. De zaadjes kun je goed drogen en bijvoorbeeld in de yoghurt doen. Ik had echter ook gelezen dat je van de jonge stengels en bladeren ook een heerlijke soep kan maken. Toen ik het daar met een vriendin over had, bleek zij deze plant in haar bostuin te hebben en kreeg ik een paar stengels mee. Het eerste soep-experiment bleek meteen een lucky shot. Hierbij het recept.

Ingrediënten Soep van springbalsemien
3 stengels jonge springbalsemien (voordat er bloemen zijn)
1 ui
1 bosui
1 teentje knoflook
1 eetlepel mosterd
1 schijfje gember
olijfolie
1,5-2 liter groentebouillon
0,5 theelepel paprikapoeder
snufje cayennepeper
peper naar smaak
1 eetlepel boekweitmeel
Bereiding
Fruit in olie de ui, knoflook en de bosui. Voeg het boekweitmeel toe en roer goed. Dan de bouillon, fijn gesneden stengels van de springbalsemien, gember, mosterd, cayennepeper, paprikapoeder en peper erbij. Laat het geheel een kwartiertje op een zacht vuurtje garen. Pureer met de staafmixer.