Borrelhapjes, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Lunch, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Hartige pannenkoekjes van rijstvellen


Wanneer kreeg jij zoveel signalen, dat je er niet meer omheen kon om er iets mee te doen?

Voor mij gold dat voor dit recept. Ik kwam het de afgelopen week op drie hele verschillende plekken tegen en iedere keer ging ik “aan” om het te gaan maken. De eerste keer was het in een kookfilmpje op instagram, waar mijn oog op viel. Ook op Facebook kwam het filmpje voorbij. Daarna was ik bij een vriendin en die serveerde zo’n pannenkoek. Hoewel zij niet echt tevreden was over het resultaat, vond ik deze erg lekker. Ik kon het niet nalaten om deze bereidingswijze zelf ook uit te proberen met wat andere ingrediënten. Daar rolde dit recept uit voort. Een lekkere borrelhap of leuk voor bij de lunch waar vele variaties op mogelijk zijn.

Ingrediënten voor één pannenkoek
2 rijstvellen
1 oranje wortel (waspeen)
1 rode wortel (in de grote van een waspeen)
1 bosui
0,2 rode paprika
2 theelepels pesto
3 zongedroogde tomaatjes
4 olijven
kokosolie
chilisaus of sojasaus (optioneel)
Bereiding
Rasp de wortel, snijd de olijven, paprika, bosui en zongedroogde tomaatjes in stukjes. Meng de groenten en voeg de pesto toe. Doe een beetje kokosolie in de pan en smelt op laag vuur. Leg zodra de kokosolie gesmolten is een rijstvel in de pan. Verdeel daarover heen het mengsel van wortel, pesto, tomaat, bosui, paprika en olijven. Houd dan het andere rijstvel kort onder de kraan en leg het bovenop het groentemengsel. Draai het vuur wat hoger. Bak de pannenkoek aan de onderkant bruin-glazig en knapperig. Draai de pannenkoek om (evt. kun je daarbij gebruik maken van een deksel) en bruin ook de andere zijde.
Je kunt bij de pannenkoek evt. wat chilisaus, sojasaus of een ander sausje serveren om te dippen.