Waar zou jij een balletje over op willen gooien?
In deze tijd speel ik tenniscompetitie. Als thuis spelende ploeg is het de bedoeling dat je voor na de wedstrijden zorgt voor een borrelhap. Ik vind het dan natuurlijk leuk om zelf iets te maken. Deze keer zijn het o.a. deze Spaanse gehaktballetjes.
Ingrediënten
250 gram | rundergehakt |
3 | sjalotjes |
2 teentjes | knoflook |
1 | ei |
2 kleine | tomaten |
1 theelepel | nootmuskaat |
1 theelepel | sambal |
0,5 theelepel | komijn gemalen |
1 eetlepel | groene kruiden (basilicum, tuinkers, bieslook of peterselie) |
1 theelepel | paprikapoeder |
1 scheut | rode wijn |
0,5 | rundvleesbouillonblokje |
olijfolie |
Bereiding
Snijd de sjalot en knoflook in kleine stukjes. Voeg rundergehakt, ei, nootmuskaat, sambal, komijn, groene kruiden en paprikapoeder toe. Meng goed. Draai van het gekruide gehakt balletjes ter grootte van een stuiter. Bak deze in olijfolie lichtbruin. Snijd de tomaten fijn. Voeg die samen met de rode wijn, het rundvleesbouillonblokje, zout en water toe en laat de gehaktballetjes op een laag vuurtje nog 15 minuten verder garen.