Glutenvrij, Koemelkvrij, Lunch, Ontbijt, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Boekweit-Amandel-Quinoa-Rozijnen Pannenkoek met lijnzaad

Ik vond ergens het spreekwoord ‘Hoe dun een pannenkoek ook is, hij heeft altijd twee kanten’. Ik vond het een mooi uitspraak. De uitleg die er bij geven werd, verhelderde de betekenis: ‘Iedereen heeft recht op zijn mening, het zou echter goed zijn ook open te staan voor de mening van anderen’. Een mooi statement voor deze tijd lijkt me.

Minstens een keer per week ontbijt ik met een pannenkoek. Ik probeer steeds een andere variatie te bereiden. Deze Boekweit-Amandel-Quinoa-Rozijnen Pannenkoek met lijnzaad staat wat mij betreft in de top 3 van alle uitprobeersels!

Ingrediënten (1 persoon)

 150 ml  amandelmelk
 1  ei
 1 eetlepel  boekweitmeel
 1 eetlepel  amandelmeel
 1 eetlepel  quinoavlokken
 1 eetlepel  rozijnen
 1 eetlepel  zonnebloempitten
 1 eetlepel  lijnzaad gebroken
 0,25 theelepel  kardemom poeder
 0,25  appel
 plantaardige olie

Bereiding
Meng in een kom amandelmelk, ei, boekweitmeel, amandelmeel, quinoavlokken, rozijnen, zonnebloempitten, gebroken lijnzaad, kardemompoeder en de in stukjes gesneden appel. Doe een beetje plantaardige olie in de pan en verwarm. Giet het beslag in de pan. Bak de pannenkoek op laag vuur aan beide kanten bruin.