Wat neem jij voor zoete koek aan?
Steeds vaker willen mensen liever geen producten met tarwe. Daarom hierbij een recept van speltcakejes. Ik heb deze in deze leuke bijenvorm gebakken (zie fot), maar het kan ook goed in muffinbakjes of muffinvormpjes.
Ingrediënten (voor grote muffinvorm – eventueel halveren)
320 gram | speltbloem |
100 gram | honing |
2 | eieren |
200 gram | amandelmelk |
2 theelepels | bakpoeder |
0,5 theelepel | zout |
100 gram | kokosolie |
1 | citroenschil (rasp) |
1 | appel |
1 snufje | gemberpoeder |
1 snufje | kardemompoeder |
1 scheutje | vanille-extract |
1 theelepel | kaneel gemalen |
Bereiding
Schil de appel en rasp deze. Rasp de schil van de citroen. Doe de speltbloem, vloeibare honing, citroenschil, eieren, amandelmelk, bakpoeder, zout, gesmolten kokosolie, gemberpoeder, kardamompoeder, vanillie-extract en kaneel gemalen in een mengkom van de keukenmachine en mix tot een glad deeg. Vul de muffin- of cakevorm in met kokosolie en strooi een klein beetje speltbloem op de bodem. Breng het deeg over in de vorm. Bak de cakejes af in de oven op 180 graden in ca. 30 minuten.