Wat was jouw favoriete gerecht in jouw jeugd?
Toen ik vroeger als meisje van twaalf een keer in de week moest koken, was deze Hongaarse Goulash een van mijn favoriete gerechten om te bereiden. Ik weet het nog precies het was een recept uit het Volkomen Vleesboek. In de loop van de tijd veranderde ik zelf van alles aan het gerecht. Nog niet zo lang geleden zocht ik het originele recept op. Dat bleek eigenlijk een beetje saai. Leuk om te ervaren hoe smaakontwikkeling tot stand komt.
Ingrediënten (4 personen)
500 gram | rundvlees om te stoven (poulet of stoofvlees) |
1 | ui |
1 | spaanse peper |
2 teentjes | knoflook |
2 | tomaten |
1 eetlepel | tomatenpuree |
1 | rode of groene paprika |
2 | laurierblad |
1 eetlepel | paprikapoeder |
1 snufje | komijn gemalen |
1 snufje | koriander gemalen |
3 eetlepels | bulgaarse yoghurt of kokosmelk |
zout | |
peper |
Bereiding
Snijd het vlees, ui, spaanse peper, knoflook, rode paprika en de tomaten in blokjes. Doe deze samen de tomatenpuree, laurierblad, paprikapoeder, komijn gemalen, koriander gemalen, zout en peper in de slowcooker. Als je die niet heb, dan in een stoofpan (in dat geval kan de paprika beter later toegevoegd worden). Stoof het vlees gaar (in de slowcooker duurt dat al gauw 6 uur, in de stoofpan zal dat korter zijn). Maak af met bulgaarse yoghurt of kokosmelk.
Lekker om te eten met bloemkoolrijst en sajor menir (Indonesische spinazie).