Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij

Sperziebonen met zoete aardappel en ui uit de oven

In wat voor situaties wil jij met grote stappen snel thuis zijn? 

Soms heb je geen zin om lang in de keuken te staan of heb je nog allerlei dingen te doen waardoor je geen tijd hebt fom allerlei culinaire handelingen te verrichten. Dan is dit recept met sperziebonen met zoete aardappel en ui uit de oven een uitkomst. Een kwestie van een beetje schil- en snijwerk en je hebt je maaltijd op tafel staan. Laat je de geitenkaas en champignons weg, dan kun je zelfs een half uur wat anders gaan doen en doet de oven de rest…. Wil je die ingrediënten wel graag gebruiken, dan moet je na een kwartier even naar de oven toe en kun je weer verder met datgene waar je mee bezig was .

Ingrediënten (2 personen)

 1  zoete aardappel
 400 gram  sperziebonen
 10  champignons
 1  ui
 2  knoflook
 50 gram  spekjes
 50 gram  zachte geitenkaas
 1 eetlepel  pesto
 0,5 theelepel  nootmuskaat
 peper
 0,5 theelepel  Italiaanse kruiden
 olijfolie

Bereiding
Snijd de zoete aardappels in dunne plakjes en marineer die in de pesto. Dop de sperziebonen. Schil de ui en knoflook en snijd die in plakjes of ringetjes. Leg de zoete aardappels en sperziebonen op een bakplaat die voorzien is van bakpapier. Strooi over de bonen de spekjes, de ui en de knoflook. Bestrooi met nootmuskaat, peper en Italiaanse koken. Besprenkel de bonen met olijfolie. Zet de bakplaat voor 15 minuten in de oven op 180 graden. Leg dan de geitenkaas op de bonen en de champignons in plakjes op de bakplaat. Zet de schaal nog voor ca. 15 minuten in de oven.