Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Reflectievraag, Tarwevrij, Tussendoortje, Vegetarisch

Mueslireep met vruchten, zaden en noten

mueslireep

Tegen welke deur zou jij willen zeggen “sesam open u”?

Met deze mueslireep met vruchten, zaden en noten heb je een gezond tussendoortje dan voedzaam is en lekker. Het hoeft maar een half uurtje in de oven en je kunt best een voorraadje maken. Als je het in een luchtarm blik of doos bewaard is het langere tijd houdbaar.

Ingrediënten 

 70 gram  havermout
 70 gram  quinoa
 70 gram  zaden en noten (lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, hazelnoten, amandelen, sesamzaad)
 70 gram  ontpitte dadels
 40 gram  abrikozen
 1 eetlepel  citroenschil- of lemonschilrasp
 50 gram  honing
 2-3 3 eetlepels  water
 2 eetlepels  kokosolie
 1 scheutje  vanille-extra
 1 eetlepel  kokos
 1 theelepel  kaneel
 1 theelepel  kardemom

Bereiding
Maal in een keukenmachine havermout, quinoa, de zaden (bewaar evt. nog wat extra sesamzaad om later de koek mee te bestrooien), dadels en abrikoos). Voeg citroenrasp, kaneel, kardamom, honing, water, gesmolten kokosolie, kokos en vanille-extract toe. Doe in een klein bakblik of rechthoekig ovenschaaltje een stuk bakpapier. Verdeel het deeg hierover zodat een laag van ca. 1 cm ontstaat. Bestrooi met sesamzaad. Druk het deeg stevig aan met de achterkant van een lepel. Bak de mueslirepen goudbruin in ca. 30 minuten in de oven op 180-200 graden. Laat de mueslikoek eerst helemaal afkoelen voor je hem in repen snijdt.