Is er voor jou op een bepaald vlak sprake van komkommertijd?
Ingrediënten Spinazie-Komkommersoep
100 gram | spinazie |
0,5 | komkommer |
1 | ui |
1 | bosui |
2 eetlepels | kokos |
100 ml | amandelmelk |
1,5 liter | groentebouillon |
1 eetlepel | kerriepoeder of currypasta |
0,5 eetlepel | curcuma |
0,5 eetlepel | komijn gemalen |
2 eetlepels | speltmeel |
1 | ei (optioneel) |
kokosolie |
Bereiding
Snijd de ui fijn. Fruit die in kokosolie. Voeg dan de fijngesneden komkommer, bosui, kokos, kerriepoeder, curcuma en komijn toe. Laat even kort meebakken. Dan het speltmeel er door roeren. Voeg amandelmelk, groentebouillon, geklutst ei en spinazie toe en breng aan de kook. Pureer de soep als de spinazie geslonken is….