Ingrediënten
1 blikje | kikkererwten (200 gram) |
2 handjes | spinazie |
1 | ui |
2 takjes | peterselie |
0,5 theelepel | cayennepeper |
1 theelepel | ras el hanout |
1 theelepel | komijn gemalen |
peper | |
zout | |
sojasaus | |
1 eetlepel | boekweitmeel (of een andere bloem of meelsoort) |
2 teentjes | knoflook |
1 | bosui |
0,5 | komkommer |
4 blaadjes | munt |
1 theelepel | citroensap |
scheutje | balsamicoazijn |
100 gram | (linzen)couscous |
1 | tomaat |
0,5 | paprika |
0,2 | courgette |
8 | olijven |
0,25 | zoete aardappel |
0,5 | wortel |
1 stengel | bleekselderij |
4 eetlepels | (schapen) of (plantaardige) yoghurt |
olijfolie |
Falafel: Laat de kikkererwten uitlekken. Doe deze samen met de boekweit, ui, 1 teentje knoflook, peterselieblad, spinazie, peper, zout, cayennepeper, ras-el-hanout in een keukenmachine. Pureer tot een grove gladde massa. Mocht het erg droog worden, voeg dan wat water toe. Maak van het deeg kleine balletjes of schijfjes. Bak deze op middelhoog tot hoog vuur in olijfolie aan twee kanten bruin.
Couscoussalade: Snijd de courgette en zoete aardappel in kleine stukjes. Marineer deze met een beetje peper, zout, olijfolie en tijm. Bak deze in de grillpan lichtbruin en laat afkoelen. Gaar de couscous zoals beschreven op de verpakking. Snijd de tomaat, 0,4 komkommer, bleekselderij, paprika, olijven, wortel, bosui (houd wat look over voor de yoghurtsaus) in kleine stukjes. Meng deze met couscous en de gegrilde groenten. Breng op smaak met peper, zout, citroensap balsamicoazijn, sojasaus en olijfolie.
Yoghurtsaus: Meng de yoghurt, met 0,1 geraspte komkommer, 1 teentje knoflook geperst of geraspt, de look van de bosui, fijngesneden munt, peper, zout en komijnpoeder. Meng goed en laat even staan (evt. in de koelkast).