Spinazie is heel gezond. Het bevat veel vitaminen en mineralen, die het immuunsysteem versterken. Daarnaast zorgen de anti-oxidanten dat aderverkalking tegen gegaan wordt.
Ik kan op dit moment veel verse spinazie oogsten. Om niet elke avond hetzelfde te eten, word mijn creatieve geest geprikkeld tot het verzinnen van nieuwe spinazievarianten. Deze spinazieovenschotel met kaas is er ook weer zo een.
Ingrediënten (2 personen)
400 gram | spinazie |
100 gram | champignons |
1 | ui |
2 teentjes | knoflook |
1 | zoete aardappel |
2 | hamburger (optioneel) |
100 gram | roomkaas of zachte geitenkaas |
50 gram | geraspte (geiten) kaas |
1 theelepel | paprikapoeder |
peper | |
zout | |
plantaardige olie |
Bereiding
Bak de hamburgers half gaar in plantaardige olie. Fruit de gesneden ui en knoflook in plantaardige olie. Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes. Leg die onderin een ovenschaal daarboven op de hamburger, uien en knoflook. Was de spinazie en knip die in kleine stukjes. Leg die samen met de plakjes gesneden champignons ook in de ovenschaal. Verdun de roomkaas of geitenkaas met een beetje water. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Giet die over de spinazie. Zet de ovenschotel in de oven voor 20 minuten bij 160-180 graden. Strooi dan de geraspte kaas er over heen en plaats de schotel nog 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.