Bijgerechten, Borrelhapjes, Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Zoete Aardappel Patat

Op zoek naar een reflectievraag bij deze blog kwam ik bij zeven spreekwoorden over patat uit. Voor mij waren deze allemaal nieuw. Ik ben benieuwd of zij afkomstig zijn van onze zuiderburen. Ik vond ze in elk geval erg leuk. Vooral om de vijfde moest ik in mijn eentje erg hard lachen. Ik ben een beelddenker, dus zag direct een grappig plaatje voor me. Die ga ik binnenkort vast een keer gebruiken 😉

  1. Een patat geven (=Een mep geven) 
  2. Ga patatten planten (=Loop naar de maan) 
  3. In de patatten vallen (=Flauwvallen) 
  4. In de patatten zitten (=In de puree zitten) 
  5. Je ziet eruit als een afgegoten patat (=Katerig) 
  6. Niet het zout op zijn patatten verdienen (=Een klein inkomen hebben) 
  7. patattenbloed hebben (=Ziekelijk zijn)

Deze zoete aardappel patat is een goed alternatief voor de friet gemaakt van aardappel. Vooral erg lekker met eigen gemaakte mayonaise.

Ingrediënten (2 personen)

 2  zoete aardappels
 1 theelepel  paprikapoeder
 0,5 theelepel  komijn gemalen
 0,5 theelepel  uipoeder
 peper
 zout

Bereiding
Snijd de zoete aardappels in lengterichting in dikke plakken (ze hoeven niet geschild te worden). Snijd deze plakken vervolgens weer in langwerpige friet-vormige stukken. Kruid de frietjes met bijvoorbeeld paprikapoeder, komijn, uipoeder, peper en zout. Leg de op een bakplaat die voorzien is van bakpapier en zet deze in de oven op 180-200 graden gedurende 20-30 minuten. Draai de patatjes tussentijds een keer om.