Ingrediënten Stifado
600 gram | klapstuk |
1 blikje | gepelde tomaten |
1 eertlepel | tomatenpuree |
2 | uien |
2 teentje | knoflook |
1 scheutje | balasamicoazijn |
0,5 | bouillonblokje |
1 takje | tijm |
1 blaadjes | maggiplant |
2 takjes | peterselie |
1 eetlepel | orgegano (bijvoorkeur vers) |
2 theelepels | paprikapoeder |
flinke scheut | rode wijn |
peper |
Snijd de uien en knoflook in stukjes. Doe de klapstuk, uien, knoflook, rode wijn, maggi, peterselie, tijm, oregano, bouillon, tomatenpuree, tomaten gepeld, peper, balsamico en paprikapoeder in de slowcooker. Laat 4-5 uur stoven tot dat de klapstuk uiteen valt. Verwijder evt. stukjes vet en trek de klapstuk uit elkaar tot draadjes vlees.