Wanneer gedraag jij je als een kip zonder kop?
Tom Kha Kai is een heerlijke licht pittige Thaise kippensoep met een kokos citroensmaak. Een wereldwijd populaire soep die je in een hand omdraai op tafel hebt staan, terwijl als je de smaak proeft je zou verwachten dat daar veel meer keukenarbeid in heeft gezeten. Dat komt door de mooie samenstelling van een aantal specifiek Aziatische ingrediënten.
Ingrediënten (4 personen)
200 gram | kipfilet |
1 pakje | kokoscream |
5 plakjes | laos |
1 stengel | sereh |
1 takje | koriander |
2 | citroenblaadjes |
2 | bosuitjes |
1 liter | kippenbouillon |
1 scheutje | vissaus |
50 gram | shiitake |
1 eetlepel | citroensap |
1 | spaanse peper |
Bereiding
Snijd de bosuitjes, Spaanse peper in kleine ringetjes, de shiitake in plakjes en de kipfilet in stukjes. Doe de kokoscream, laos, citroenblaadjes, citroensap, geplette sereh, vissaus en kippenbouillon in een pan. Breng deze aan de kook. Voeg bosui, spaanse peper, kipfilet en shiitake toe. Laat dit gedurende 10 minuten op een zacht pitje doorkoken tot de kip gaar is. Garneer met fijn gesneden koriander.