Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Psychologische symboliek, Salades, Suikervrij, Tarwevrij

IJsberg-rucola-fruitsalade met kokosdressing

Ben je een slatype, dan ben je op zoek naar je eigen natuur. Je wil de levenssappen tot in je poriën vrijelijk voelen stromen in je lijf. Helemaal jezelf zijn. Je wil je hart helemaal vullen en het liefst deze harte-energie ook nog eens delen met de buitenwereld. Er bestaat daardoor de neiging om (te snel) te extravert te zijn. Het gaat erom om de tijd te nemen en helemaal jouw eigen ritme te vinden. En die natuurlijke energie mag of moet ook juist door jezelf geconsumeerd worden. Hij is uniek en helemaal van jou. Door je met jouw eigen natuur te verrijken, verrijk je vanzelf ook de ander. Die dan weer op zijn of haar beurt op zoek kan gaan naar de eigen essentie. Je bent geloofwaardig als onafhankelijk persoon, die leeft in het hier-en-nu en ten volle zichzelf is!

Deze ijsberg-rucola, fruitsalade met kokosdressing kent een rijk smaakpallet. Goed te serveren als bijgerecht bij het avondeten, maar ook een heerlijk lunchgerecht.

Ingrediënten (4 personen)

 0,5 krop  ijsbergsalade
 50 gram  rucola
 1 trosje  druiven
 1  mandarijn
 10  aardbeien
 10  olijven
 1  lente ui
 50 gram  feta
 1 eetlepel  pijnboompitten
 1 eetlepel  dadelchutney
 1 scheut  olijfolie
 1 scheut  rode wijnazijn
 3 eetlepels  kokoscream
 1 eetlepel  limoensap
 2 blaadjes  munt (vers)
 0,5 eetlepel  bieslook
 zout

Bereiding
Leg in een schaal achtereenvolgens de ijsbergsalade, rucola, sla, olijven, lente-ui en het fijngesneden fruit. Sprenkel daarover heen olijfolie, citroensap en rode wijnazijn. Decoreer met pijnboompitten, feta en dadelchutney.
Pureer voor de dressing de kokoscream, limoensap, bieslook, munt en zout met elkaar. Serveer deze dressing bij de salade.