Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Soep, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Uiensoep

Waarvan krijg jij spontaan de tranen in je ogen?

Ingrediënten
3 uien
1 teentje knoflook
1,5-2 liter groentenbouillon
1 scheutje sojasaus
1 eetlepel tomatenpuree
2 laurierbladeren
1 theelepel arrowroot
1 theelepel paprikapoeder
peper
zout
olijfolie
0,5 theelepel tijm
1 (boekweit) cracker
3 plakjes (plantaardige) (geiten)kaas
Bereiding
Schil de uien en snij deze in ringen. Fruit/smoor in olijfolie de uien en klein gesneden knoflookteen totdat zij gekaramelliseerd zijn. Blus af met sojasaus. Voeg de groentebouillon, tomatenpuree, paprikapoeder, tijm, laurierblad, peper en zout toe. Laat de soep op een zacht vuurtje 15-20 minuten sudderen. Bind indien nodig de soep met een beetje arrowroot. Doe de soep in een vuurvaste kom. Leg de cracker, die belegd is met plantaardige kaas of (geiten)kaas op de soep. Plaats de soep onder de grill totdat de kaas gesmolten is.