
Ingrediënten voor 8 koekjes
0,25 | courgette |
0,25 | winterwortel |
0,25 | puntpaprika |
0,25 | ui |
2 eetlepels | boekweitmeel |
1 | ei |
2 eetlepels | havermout |
paprikapoeder | |
peper | |
zout | |
0,2 theelepel | sambal |
3 eetlepels | geraspte (geiten)kaas |
1 eetlepel | groene tuinkruiden (bijv. bieslook, basilicum, peterselie, tijm) |
olijfolie | |
3 eetlepels | (schapen)yoghurt |
0,2 theelepel | komijn |
0,5 eetlepel | dille (vers) |
Rasp de ui, wortel en courgette. Snijd de paprika fijn. Meng de groenten met ei, 1 eetlepel boekweitmeel (rest nog even bewaren), havermout, geraspte kaas, groene kruiden, sambal en naar smaak peper, zout, paprikapoeder (m.u.v. de dille). Maak hier kleine bolletjes van die je nog een beetje platdrukt. Voorzie de koekjes van een dun laagje boekweitmeel. Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak de koekjes aan twee kanten bruin. Voor de yoghurtdip meng je yoghurt, dille, komijn gemalen, peper, zout en een kleine scheutje olijfolie.