Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Zoete aardappel – spruitjes ovenschotel

Toen ik ging zoeken naar spreekwoorden met aardappel, bleken dat er op woorden.org 22 te zijn. Ik was verrast, want ik kende er maar weinig. Hoeveel kan jij er bedenken en welke is het meest van toepassing op jou?

Wil je weten welke het allemaal waren: woorden.org

Ingrediënten zoete aardappel – spruitjes ovenschotel (2 personen)

2 zoete aardappels
200 gram spruitjes
75 gram champignons
1 rode ui
1 teentje knoflook
75 gram (geiten)kaas of plantaardige kaas geraspt
1 eetlepel mosterd
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kerriepoeder
peper
1 theelepel nootmuskaat

Bereiding
Schil de zoete aardappels in blokjes, snipper de ui en de knoflook. Doe deze in een pan en zet onder water. Kook dit mengsel voor ca. 10 minuten. Kruid met peper, paprikapoeder en nootmuskaat en stamp het tot een grove puree. Maak de spruitjes schoon. Kook deze voor ca. 7 minuten. Leg een laagje zoete aardappelpuree in een ovenschaal. Besmeer deze met mosterd. Leg hierop in plakjes gesneden champignons. Kruid de spruitjes met kerriepoeder. Leg die op de champignons. Dek af met zoete aardappelpuree en bedek met kaas. Plaats de schotel voor 25 minuten op 180-200 graden in de oven.