Koemelkvrij, Notenvrij, Reflectievraag, Soep, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Spinazie-Komkommersoep

Is er voor jou op een bepaald vlak sprake van komkommertijd?

Ingrediënten Spinazie-Komkommersoep

100 gram spinazie
0,5 komkommer
1 ui
1 bosui
2 eetlepels kokos
100 ml amandelmelk
1,5 liter groentebouillon
1 eetlepel kerriepoeder of currypasta
0,5 eetlepel curcuma
0,5 eetlepel komijn gemalen
2 eetlepels speltmeel
1 ei (optioneel)
kokosolie

Bereiding
Snijd de ui fijn. Fruit die in kokosolie. Voeg dan de fijngesneden komkommer, bosui, kokos, kerriepoeder, curcuma en komijn toe. Laat even kort meebakken. Dan het speltmeel er door roeren. Voeg amandelmelk, groentebouillon, geklutst ei en spinazie toe en breng aan de kook. Pureer de soep als de spinazie geslonken is….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *