Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Reflectievraag, Soep, Suikervrij, Tarwevrij

Zoete aardappeltomatensoep met wilde kruiden

Welk onkruid is nieuw in jouw tuin dit jaar?

Voordat je al het onkruid uit je tuin verwijderd, is het interessant om te onderzoeken welke helende werking dit kruid heeft. In veel gevallen zul je er achter komen dat het niet voor niets zich in jouw tuin heeft uitgezaaid. Veel onkruid is eetbaar. Ook is het eenvoudig om er zalfjes, maceraten of pakkingen van te maken. Het kan zo maar zijn dat je er achter komt dat je zo een voor jou passende apotheek bij de hand hebt.

Ingrediënten zoete aardappeltomatensoep met wilde kruiden

1 zoete aardappel
1 blikje tomatenpuree
1,5-2 liter groentebouillon
5 sjalotjes
0,5 stengel sereh
50 gram wilde bladeren (zoals nagelkruid, smeerwortel, brandnetel, haagwinde)
1 theelepel rode currypasta
1 theelepel kokosolie

Bereiding
Fruit in olie de sjalotjes en zoete aardappel. Voeg de bouillon, sereh, wilde bladeren en rode currypasta toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Verwijder de sereh en pureer de soep.