Ingrediënten Amandel-Lijnzaadbrood met vruchten
175 gram | amandelmeel |
75 gram | gebroken lijnzaad |
5 | eieren |
1 theelepel | baksoda |
0,5 eetlepel | citroenrasp |
50 gram | gemengde noten |
100 gram | gedroogde abrikozen |
50 gram | gedroogde pruimen |
1 theelepel | kaneel |
1 theelepel | gemberpoeder |
40 gram | kokosolie |
2 eetlepels | honing |
1 theelepel | zout |
1 eetlepel | sesamzaad |
Doe de lijnzaad, amandelmeel, gehakte noten, fijn gesneden abrikozen en pruimen, gesmolten kokosolie, citroenrasp, zout, honing, kaneel, gemberpoeder en bakpoeder in een keukenmachine en meng goed. Doe in een (klein) cakeblik een stuk bakpapier en schep het deeg erin. Bestrooi het deeg met sesamzaad. Plaats het brood voor 30-40 minuten in de oven bij 150-175 graden tot het gaar is.