Als je een sesamzaad mens bent, dan houd je van verfijning. Je hebt oog voor de details. Het is de kunst om daar niet in te verzuipen. Je denkt in termen van “Wie het kleine niet eert……. “. Enerzijds ben je meegaand, maar kunt anderzijds ook ineens heel scherp en begrenst uit de hoek komen. Dat laatste gebeurt vooral als je behoefte aan vrijheid en eigen ruimte hebt. Je laat dan graag datgene los wat nodig is om bij jezelf te komen.
Ingrediënten Andijvie-courgettesalade met gegrilde paprika (2 personen)
andijvie | |
2 handjes | spinazie |
0,25 | courgette |
1 stengel | bleekselderij |
5 | cherrytomaatjes |
0,5 | paprika |
1 eetlepel | blauwe bessen |
1 eetlepel | rozijnen |
1 eetlepel | zonnebloempitten |
10 halve | walnoten |
0,5 eetlepel | sesamzaad |
1 scheut | olijfolie |
1 theelepel | citroensap |
1 scheut | sojasaus |
1 scheut | balsamicoazijn |
1 eetlepel | pesto |
Bereiding
Snijd de paprika in reepjes. Zet die onder de grill tot de huid begint de barsten. Snijd de andijvie, spinazie, courgette, bleekselderij en tomaat in stukjes. Doe die samen met de gegrilde paprika, blauwe bessen, rozijnen, walnoten, zonnebloempitten en sesamzaad in een kom. Maak een dressing van olijfolie, citroensap, sojasaus, balsamicoazijn en pesto. Giet deze over de salade heen.