Wat zou jij wel in de kiem willen smoren?
Ik maakte dit kiembrood met rogge. Je kan het ook met andere granen maken, zoals spelt. Het onderstaande recept is van een klein kiembrood. Wil je wat meer maken, dan kun je het recept eventueel verdubbelen.
Ingrediënten klein rogge kiembrood
200 gram | rogge (heel) |
40 gram | boekweitmeel |
2 eetlepels | lijnzaad |
zout | |
200 ml | water |
plantaardige olie |
Bereiding
Doe de rogge in een bak met afsluitbare deksel en zet deze onder water. Laat de rogge drie dagen ontkiemen. Ververs iedere dag het water. Doe na drie dagen de rogge met 200 ml. van het water in een keukenmachine. Verklein de rogge. Zeef de rogge. Voeg het boekweitmeel, de lijnzaad en het zout toe aan de verkleinde en gezeefde rogge. Meng goed. Vet een klein bakblik in. Breng het deeg daar in over. Zet het kiembrood in de oven op 50 graden gedurende acht – tien uur.