Bereidingswijzen, Bijgerechten, Borrelhapjes, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Lunch, Notenvrij, Psychologische symboliek, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch, Weetjes

Mozzarella van geitenmelk

Als de geit jouw krachtdier is, dan heeft deze als boodschap voor je dat je mag vertrouwen op jouw doorzettingsvermogen vooral in moeilijke situaties. Je bent een krachtige, onafhankelijke gids en leider. Je treedt met flexibiliteit het leven tegemoet.

 

Ingrediënten voor mozzarella van geitenmelk

2 liter geitenmelk
3/4 theelepel citroenzuur
10 druppels stremsel
zout

Bereiding
Los de citroenzuur op in een beetje water. Doe die samen met de geitenmelk in een RVS pan. Verhit tot 32 graden. Voeg dan de stremsel toe en verhit tot 40 graden. Haal de pan van het vuur. Als het goed is dan gaat de melk nu stremmen (vlokken). Giet de gestremde melk door een zeef. Doe de kaas die in de zeef achter is gebleven in een magnetronbestendige schaal. Zet die voor 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Giet het vocht af en trek de kaas een beetje uit elkaar. Zet nog een keer voor 30 seconden in de magnetron op de hoogste stand. Voeg wat zout toe. Trek de kaas uit en vorm deze tot een bolletje.

2 gedachten over “Mozzarella van geitenmelk

  1. Mooi recept voor mozzerella van geitenmelk.
    Ik heb geen magnetron. Heb je daar een oplossing voor?

    1. Voor nu heb ik daar geen oplossing voor. Ik zal daar eens over nadenken en wat experimenteren. Mocht ik wat gevonden hebben, dan zal ik publiceren.

Reacties zijn gesloten.