Bijgerechten, Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Andijvie met tempeh uit de wok

Als jij zelf achter het stuur van je eigen leven gaat zitten, waar leid je jouw voertuig dan naar toe?

Toen ik terugkwam van vakantie stond er ineens heel veel andijvie in mijn tuin. Blijkbaar was die sterk genoeg om in de warmte met beperkt water tot wasdom te komen. Daarom de komende periode wat vaker recepten met andijvie; vandaag een vegetarische en veganistische oosterse andijve met tempeh uit de wok.

Ingrediënten (2 personen)

200 gram tempeh
200 gram andijvie
8 roosjes bloemkool
0,5 paprika
1 ui
1 teentje knoflook
2 bosuien
1 cm gember
2 eetlepels miso
1 scheut ketjap
1 flinke scheut kokoscream
0,5 eetlepel curcuma
1 eetlepel koriander gemalen
1 eetlepel komijn gemalen
1 groene peper
plantaardige olie

Bereiding
Snijd de andijvie, bloemkool, paprika, ui, knoflook, bosui, gember en groene peper in kleine stukjes. Snijd de tempeh in blokjes. Fruit in olie op hoog vuur de ui, knoflook, tempeh, gember, bloemkool, paprika en groene peper. Voeg als de tempeh lichtbruin is de miso, ketjap, curcuma, koriander gemalen, komijn gemalen, bosui en andijvie toe. Als de andijvie geslonken is maak dan het gerecht af met kokoscream. Als je saus te dik vindt, dan kan je eventueel nog een scheutje water toevoegen.