Wat is voor jou appeltje – eitje?
Ingrediënten Appel- notentaartje (kleine springvorm)
70 gram | notenmix (pecannoten, amandelen, hazelnoten, walnoten, paranoten) |
20 gram | amandelmeel |
20 gram | kokosrasp |
25 gram | dadels |
25 gram | abrikozen (gedroogd) |
25 gram | pruimen (gedroogd) |
1 eetlepel | kokosolie |
1 eetlepel | limoensap |
1 | appel |
1 theelepel | kaneel |
1 theelepel | gemberpoeder |
1 eetlepel | honing (optioneel) |
Bereiding
Doe de notenmix, amandelmeel, kokosrasp, dadels, abrikozen, pruimen en kokosolie in een keukenmachine en maal fijn. Leg in een kleine springvorm een stuk bakpapier. Leg het noten-vruchtenmengsel op de bodem en druk het aan met de achterkant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast of in de vriezer.
Schil de appel en snijd in dunne plakjes. Meng deze met de limoensap, kaneel en gemberpoeder. Leg deze op een bakplaat voorzien van een stuk bakpapier. Plaats de appels onder de grill totdat zij lichtbruin zijn aan beide kanten. (Heb je geen oven ter beschikking, bak de appels dan lichtbruin in de pan). Meng dan de appels eventueel met een beetje honing. Leg de appels op de taartbodem en serveer.
nb. aangezien de bodem kokosolie bevat, kan hij beter niet heel lang bij hogere temperaturen bewaard worden. De kokosolie smelt dan en daarmee kan de bodem uiteenvallen.