Op welk gebied zou jij kleur willen toevoegen aan jouw leven?
Deze Thaise Maaltijdsoep bevat veel verschillende kleuren. Als je deze eet dan voel je de vitaminen naar binnen glijden…
Ingrediënten Thaise Maaltijdsoep (2 personen)
1 | zoete aardappel |
0,25 krop | chinese kool |
0,5 | spaanse peper |
10 roosjes | broccoli |
1 | ui |
1 | bosui |
1 cm | gember |
1 teentje | knoflook |
0,5 | prei |
1 | paprika |
2 | eieren (optioneel) |
2 eetlepels | cashewnoten |
200 gram | konjac (of noedels) |
1 eetlepel | gele currypasta (curcuma, sereh, gember) |
1 | groentebouillonblokje |
plantaardige olie | |
400 ml | kokosmelk |
1 | citroenblad |
Bereiding
Snijd de zoete aardappel, ui, knoflook, spaanse peper, paprika, gember, broccoli in kleine stukjes. Fruit deze in plantaardige olie. Voeg de currypasta, kokosmelk, 400 ml. water, groentebouillon en citroenblad toe. Kook de eieren als je die wil toevoegen. Pel de eieren en snijd in stukken en voeg aan de soep toe. Laat de soep 10 minuten sudderen. Snijd de kool in stukjes. Doe die samen met de konjac (of gare noodles) bij de soep en laat nog vijf minuten pruttelen. Garneer met cashewnoten en in ringetjes gesneden bosui.