Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Reflectievraag, Uncategorized, Vegetarisch

Appel-peer-amandel- havercake

Waar is bij jou de tijd rijp voor en wat heeft nog wat meer rijptijd nodig?

De bovenstaande vraag komt voort uit het spreekwoord “als de peer rijp is dan valt zij”, waarmee bedoeld wordt alles komt op zijn tijd. Voor nu wens ik je een fijn weekend toe.

Ingrediënten appel-peer-havercake
140 gram havermeel
75 gram amandelmeel
50 gram kokosolie
100 ml. amandelmelk
1 ei
1 peer
1 appel
75 gram honing
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel zout
1 theelepel gember
Bereiding
Meng de havermeel, ei, kokosolie, honing, bakpoeder, gember, zout, kaneel, amandelmeel, fijngesneden appel en peer tot een soepel beslag. Vet een cakeblik in en vul dat met het deeg. Bak de cake op 150-180 in 45 tot 55 minuten gaar en bruin.