Al zoekend naar meer wetenswaardigheden over pompoenen stuitte ik op het bovenstaande spreekwoord. Ik had er nog nooit van gehoord. En heb je een idee hoe zwaar de grootste pompoen gewogen heeft? Dat was 449 kg. Dat zijn wel heel veel pannen soep 😉
Ingrediënten spinaziepompoensoep
1 | pompoen |
1 | ui |
1 | zoete aardappel |
100 gram | spinazie |
2 liter | groentebouillon |
1 eetlepel | kerriepoeder |
1 eetlepel | paprikapoeder |
2 | citroenbladeren |
100 ml. | sinaasappelsap of uitgeperste sinaasappel |
kokosroom (optioneel) |
Snijd steel en bodem van de pompoen. Halveer de pompoen. Verwijder de pitten. Doe die samen met de gesneden ui en zoete aardappel in een pan. Voeg daar de bouillon, sinaasappelsap, citroenblad, paprikapoeder en kerriepoeder aan toe. Breng aan de kook en laat het geheel 20-30 minuten koken tot de pompoen zacht is. Voeg de spinazie toe en laat die slinken. Pureer de soep. Dien op met eventueel een scheutje kokosroom.