Ik heb een weekje vakantie na een periode van hard werken en studeren. Lekker ontspannen en alle tijd om me weer wat met kokkerellen bezig te houden. Daar laad ik echt van op.
Ingrediënten Rogan Josh (2 personen)
200 gram | lamsvlees |
4 eetlepels | yoghurt |
10 | cherrytomaten |
1 cm | verse gember |
1 | ui |
2 eetlepels | tomatenpuree | 1 teentje | knoflook |
1 | spaanse peper |
1 takje | koriander |
0,5 eetlepel | komijn gemalen |
0,5 eetlepel | koriander gemalen |
1 theelepel | kurkuma |
3 | kruidnagels |
plantaardige olie |
Fruit in olie de fijngesneden ui, knoflook, gember, tomaten en spaanse peper. Meng de koriander, komijn, kurkuma, gehakte kruidnagel door de yoghurt. Voeg die aan het uimengsel toe en laat kort even sudderen. Dan kan het vlees, tomatenpuree en een flinke scheut water erbij. Laat de curry ca. 45 minuten gaar pruttelen. Eventueel kan de saus nog wat ingekookt worden.