Wat is voor jou een “banana-split” moment?
Ik realiseer me dat banaan niet het beste ontbijt is, zeker niet voor suikerpatiënten. Want bananen zorgen nou eenmaal voor een suikerboost. Maar ja af en toe mag je jezelf wel verwennen. En dan is deze bananen-bosbes mug cake met een op soufflé lijkende structuur wel een hele leuk en lekker gerecht. Nadat de ingrediënten gemengd zijn, is het een kwestie van 2,5 minuut in de magnetron en eten maar.
Ingrediënten (1 personen)
1 | banaan |
1 handje | bosbessen |
25 gram | quinoavlokken |
1 eetlepel | lijnzaad |
1 eetlepel | geraspte kokos |
1 | ei |
1 theelepel | honing |
0,5 theelepel | kaneel |
1 scheut | amandelmelk |
Bereiding
Prak de banaan en de bosbessen. Roer daar de quinoavlokken, lijnzaad, geraspte kokos, ei, honing, kaneel en amandelmelk doorheen. Doe dit deeg in een ovenschaal. Zet deze voor 2,5 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Garneer evt. met nog een paar bosbessen.