Coach-Gourmet, Glutenvrij, Ingredientenweetjes, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Heksenkaas (koemelk- en suikervrij)

Ik schreef vorige week ook al bij een recept over de tenniscompetitie. Dit recept van Heksenkaas valt ook onder die noemer. Het is alweer een jaar of vijf geleden dat iemand die de borrelhap verzorgde Heksenkaas meenam. Sindsdien mag het niet meer ontbreken bij de thuiswedstrijden. Twee jaar geleden ben ik begonnen om het zelf te maken; een recept waarin koemelk en suiker verwerkt zit (zie op de site van www.coachgourmet.nl). Tja, dus dit jaar moest ik wat nieuws verzinnen. Het is een geitenkaas variant geworden zonder suiker en eerlijk gezegd vind ik hem minstens zo lekker!

Natuurlijk was ik ook nog wel benieuwd waar de naam Heksenkaas vandaan komt. Het blijkt ooit door een groenteboer in Losser bedacht te zijn in het kader van Halloween. En uiteindelijk is het nationaal en ook internationaal tot een groot succes uitgegroeid….

Ingrediënten 

 100 gram  zachte geitenkaas
 3 eetlepels  mayonaise (suikervrij) – zie recept elders op deze site
 30 gram  prei
 1 eetlepel  peterselieblad
 1 teentje  knoflook
 0,5 theelepel  paprikapoeder
 1 theelepel  citroensap
 peper
 zout

Bereiding
Doe de geitenkaas, mayonaise, prei, peterselieblad, knoflook, paprikapoeder, citroensap, peper en zout in een keukenmachine en pureer.