Bijgerechten, Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Bloemkoolrijst

Veel producten als rijst, couscous en pasta hebben een hoge glycemische waarde (bevatten suikers die het lichaam minder makkelijk verwerkt) en bevatten veel koolhydraten. Ben je op de koolhydraat-arme toer of wil je in verband met je bloedsuikerspiegel of om een andere reden beter deze producten liever vermijden, dan is bloemkoolrijst een goed en lekker alternatief. De bloemkoolrijst is een dag of drie houdbaar in de koelkast, dus je kan best een wat grotere portie in een keer maken als je het meerdere dagen achter elkaar wilt eten.

Ingrediënten (4 personen)

1 bloemkool
1 teentje knoflook
1 ui
1 eetlepel kokosolie
1 snufje curcuma
1 mespunt sambal

Bereidingswijze
Doe de bloemkool zonder de bladeren in een blender. Maal deze tot stukjes bloemkool ter grote van een rijstkorrel ontstaan. Fruit in olie de knoflook, ui en sambal. Voeg de bloemkool toe en bak deze knapperig gaar. Voeg op het laatst de curcuma toe.