Het bleek even zoeken naar goede alternatieven toen ik besloot om geen brood meer te eten. Pannenkoeken bij het ontbijt blijkt voor mij prima te werken. Er zijn vele variaties denkbaar van hartig tot zoet. Deze boekweit-havermoutpannenkoek met granola en vers fruit is er een van.
Ingrediënten (3 stuks)
150 gram | amandelmelk |
40 gram | havermout |
60 gram | boekweitmeel |
2 | eieren |
0,5 | appel |
1 scheutje | vanilleextract |
0,5 theelepel | kaneel |
2 eetlepels | granola |
0,5 eetlepel | kokosolie |
vers fruit zoals aardbeien, appels, blauwe bessen of frambozen |
Bereidingswijze
Rasp de appel. Meng in een kom het ei, de havermout, geraspte appel, amandelmelk, het boekweitmeel, de vanillextract en kaneel. Smelt een klein beetje kokosolie. Giet een dunne laag beslag in de pan en bak de pannenkoek aan twee kanten bruin. Garneer met granola en vers fruit.