Dit brood is gemaakt van ingrediënten die laag in hun glycemische waarden zitten waarmee evt. suikerpieken in de spijsvertering voorkomen worden. Het brood rijst door het niet gebruiken van gist, zeer beperkt. Wil je een hoger brood hebben, dan kan je beter een kleinere bakvorm gebruiken. Eventueel kan het brood nog opgeleukt worden met knoflook, rozemarijn, tijm, zongedroogde tomaatjes of andere (groene) kruiden.
Ingrediënten boekweit-haver-pittenbrood
150 gram | boekweitmeel (glutenvrij) |
150 gram | havermeel of gemalen havermout (glutenvrij) |
20 gram | chiazaad |
2 eetlepels | edelgist |
2 eetlepels | zonnebloempitten |
2 eetlepels | pompoenpitten |
1 theelepel | bakpoeder |
1 theelepel | zout |
250-300 ml | water |
Bereiding
Week de chiazaad gedurende ca. 10 minuten in het water. Doe het boekweitmeel, de gemalen haver, geweekte chiazaad, edelgist, zonnebloempitten, pompoenpitten, bakpoeder en zout in een keukenmachine. Meng tot een stevig deeg. Breng dit deeg over in een van bakpapier voorzien bakblik. Bak het brood gedurende 60 minuten in een oven van 180 graden. Evt. kan daarna het brood uit het bakblik gehaald worden en nog even na gegaard worden in de oven die dan nog wel warm is, maar niet meer aan staat. Het brood is gaar als het hol klinkt als je er op klopt.
Hoi, kan dit brood in de vriezer bewaard worden? Groetjes 🙂
Ja, dat heb ik wel gedaan en bij mij ging dat goed.