Bijgerechten, Borrelhapjes, Broodbeleg, Energieoefeningen, Glutenvrij, Koemelkvrij, Lunch, Ontbijt, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij, Tussendoortje, Veganistisch, Vegetarisch

Vegan “roomkaas” van cashewnoten

Voel je de behoefte om een bepaalde kwaliteit aan jezelf toe te voegen, dan kun je volgende visualisatie- en tekenoefening volgen om hier een aanzet toe te doen.

– welk woord zou je aan deze kwaliteit mee willen geven?
– ga met je aandacht naar binnen, neem even de tijd om tot rust en bij jezelf te komen.
– visualiseer voor jezelf deze kwaliteit in zoveel mogelijk details (beeld, woord, geluid, gevoel, kleur, vorm)
– neem een vel papier en concreet of abstracts datgene wat je waar genomen hebt over deze kwaliteit (je hoeft hier niet voor te kunnen tekenen, het gaat over de intentie
– neem de tijd om de energie van deze kwaliteit tot je te nemen door naar de tekening te kijken, er op te gaan staan of zitten en in gedachten te vragen of deze kwaliteit naar je toe wil stromen
– neem waar in je lijf wat dit met je doet en waar je veranderingen waarneemt
– eventueel kun je de tekening nog een tijdje op een plek neerleggen of hangen waar jij er regelmatig naar kunt kijken, zodat deze op langere termijn zijn werk kan doen.

 

Ingrediënten voor 7 kleine bolletjes “vegan roomkaas van cashewnoten” voor op brood, crackers of bij de borrel

Basisrecept
150 gram ongebrande (raw) cashewnoten
1 eetlepel edelgist
1,5 eetlepel citroensap
zout
peper
0,5 theelepel komijn gemalen
Opties
groene kruiden als tijm, rozemarijn, dille, oregano, bieslook en peterselie
sesamzaadjes
knoflook(poeder)
paprikapoeder
cayennepeper
pistachenoten

Bereiding
Week de cashewnoten voor minimaal 2 uur in koud water. Laat deze goed uitlekken. Doe deze samen met de edelgist, citroensap, zout, peper en komijn gemalen in de blender en pureer tot een gladde massa. Je kunt makkelijk verschillende variaties maken door iedere keer een beetje van de puree tot een bolletje te maken en dat te dippen door groene kruiden of sesamzaadjes. Wil je de roomkaas sowieso wat pittiger of kruidiger maken dan kun je ook al bij het basismengsel naar smaak extra kruiden, knoflook of pistachenoten toevoegen en deze samen met de cashewnoten pureren. Zet de “kaasbolletjes” een paar uur in de koelkast, zodat de smaak goed door kan trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *